Grupp/artist
Väärt
Titel
Palla Orka
Format
CD
Genre
PolcirkelPop
Utgivningsår
2011

Skivbolag / Distro
Westpark Music

Product Code:

Westpark music 87216

The Band:

Pär I. Poromaa
Johan Airijoki
Frida Johansson
Love Kjellsson
feat:
Axel Olle Sigurd Andersson
Johan Asplund
Markus Falck
Sofia Jannok
Mats Hammarström
Henrik Oja

Låtlista


01. Broarna i Haparanda
02. Ilar
03. Surkas
04. Harold Hunter
05. Palla Orka
06. Hilja
07. Om livet i polcirklar
08. 29 tills jag dör
09. Mjuka kinden
10. Oro

 

 

PolcirkelPop

I Malmberget träffades Pär I. Poromaa och Johan Airijoki. Så en dag mötte de Frida Johansson och Love Kjellsson, å så bildades Väärt. Nu är deras andra album 'Palla Orka' i en webmusikaffär nära dej.
Musiken andas lätt vemod med lite norrskensglimtar här ock var.
Sångerna får mej att tänka på Bo Kaspers, lite dialektmässigt, men mest för jag-har-precis-skilt-mej-men-nu-tjatar-iallafall-ingen-på-mej-att-jag-måste-diska-attityden. Även Tornio-bandet Jord:s svenska texter & Ingmar Johanssons 'Ino' från 'En sång som bara du kan sjunga'-albumet kommer upp i min hjärnas referensbibliotek.
Texterna är mörkare än musiken ock skönt poetiska. Det är mycket: ”De som jag älskar, kommer att försvinna. De ärliga och sanna kommer att förglömmas” från '29 tills jag dör'; ”Vi pratar om oss själva, gärna i tredje person. Vem har tid att lyssna, skallen är full av mig.” från 'Ilar'; ”På en buss, tog du min hand och vi lämnade Lappland” från 'Mjuka kinden'. Hoppet är dock det sista som lämnar Lappland. I slutet av albumet tillför Sofia Jannok lite samiskt hopp, även om titeln på spåret är Oro: ”Oroa dig inte vännen,våren kommer till slut”...

 

 


Betyg: 3,5 / 5


Kolla in mer på www.vaart.se  

 

Lennart ”Mr Z” Olausson
www.ib2.se

 Z