photo by: Per Lu


Grupp/artist
Andreas Eklöf / Mats Persson
Titel
Klavikord
Skivbolag / Distro
Compunctio / Naxos

Genre
Konstmusik
Format
CD
Utgivningsår
2013

Cat. No.:

COMPCD008

Låtlista


01. Blue Bell
02. Nodes No. 1
03. Nodes No. 2
04. Nodes No. 3
05. Nodes No. 4
06. Nodes No. 5
07. Nodes No. 6
08. Nodes No. 7
09. Bole
10. Khroma
11. Teal
12. Rust
13. Icterine

 

 

Lycka i en Compunctio box - del 2

Sist på förra gemensamma albumet, NOR, som Andreas Eklöf & Mats Persson gjorde för Compunctio 2008 finns 'Tiento I'. Det var en rumslig remix av stycket spelad av Mats Persson på Klavikord i olika rum på Musik- & Teatermuseet i Stockholm. Detta gav blodad tand för alla inblandade ock resulterade i detta fördjupade samarbete mellan musikerna, ock nytt besök på museet där de djupdyker i Gustaviansk klangvärld. Vad kunde väl vara ett mer passande namn på detta albumet än just 'Klavikord'? Albumet består av 3 delar:

 • Eklöfs 7 poplåtslånga, ibland stökiga men oftast viskande, 'Nodes' där enstämmig musik vävts ihop till flerstämmighet.
 • Några improviserade kompositioner för cittra & klavikord.
 • Mats längre hyllning till Sweelinck – 'KHROMA', ock dito till F. W. Rust som heter just 'RUST'. I dessa får Mats full frihet att blomma ut i okonvetionellt, men brilliant & mästerligt, spelsätt.

 • Klavikord är för musiklyssnadet som de återkommande Espressoscenerna i filmen 'The Limits of Control' av Jim Jarmusch – man vet inte vad de egentligen gör där, men man vet att det är de som gör att man håller sig kvar...

   

   


  Betyg: 5 / 5


  Kolla in mer på compunctio.com  

     Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
  www.ib2.se


  Klavikord @ Tabulatura.com

  Z