Contour.next One
från Ascensia Diabetes Care


Testresultat:
Contour.next One
vs.
FreeStyle Lite
FotoAlbum på Google
Genom att trycka på respektive bild ock sedan på finner man kommentarer till varje bild
Använd enhet:
Samsung Galaxy J4+ SM-J415FN med Android 9☺ Uppstart av mätare ock app går rätt smärtfritt.

😒 5 teststickor följer med mätaren i förpackningen i 1 burk avsedd för 50 stickor … inte så generöst precis…

😠 mer än 67% av batteriet förbrukat efter igångsättning av mätare ock provtagning med de 5 medföljande stickorna…

Displayen
😣 En snabbkurs i Ergonomi & Fysiologi hade kanske inte varit helt fel för personalen på utvecklingsavdelningen. Displayen borde enligt min mening som användare vara uppifrån-ner mot teststickan inte liggande som nu. Jag tar iallafall prov genom att sticka i fingrar på båda händerna. Blir väldigt märkligt vid provtagning på vänster hand för mej som är högerhänt. För vänsterhänta blir displayen uppockner. Detta ger även att manualen inte utgår från användare, utan från någon på något lab någonstans där något stick i fingret aldrig skett. Alltså:
▶ betyder höger, inte ner
&
◀ betyder vänster, inte upp

😶 månaden presenterad med bokstäver hade varit lämpligt.

Testvärden

😒 Stor skillnad i mätvärdena mellan FreeStyle Lite ock Contour.next One, både i mmol/L ock %. Dock har Contour.next One alltid högre värde, så det är ju inte helt kaosartat. Men uppmätta skillnader mellan 4,65 - 25 % (ock majoriteten mer än 10% differens) är inte vad jag anser ok.
Som exempel kan jag ta prov 16 juni kl 11:03 precis före lunch - Differens 1,7 mmol/L ~ 22,37% med utgångspunkt från FreeStyle Lite. Denna differens är inte ok enl mej. Detta påverkar mitt beslut med minst en halv enhet insulin beroende på vilken mätare jag ska lita på.

😃 möjligheten att lägga till foto till provtagningsvärdet i appen (inkl att hämta bild från galleriet) är en mycket bra detalj. Val / alternativen till anteckningar via flikar gillas oxå (även om jag har lite svårt för enhetsindelningen i just mat-fliken - jag väljer av lättja fritextfältet för detta).

📲 trots att mätaren står som “prioriterad” i bluetooth-inställningarna i telefonen känns det lite som de kopplar ihop sej lite på måfå om & när mätaren orkar. Mätaren synkar inte över värden när prov tagits, stickan tas ur mätaren ock inget mer görs. Här matade jag vid ett tillfälle in värdet, med tillhörande information, manuellt i appen trots att de finns tillgängliga i mätarens loggbok 😣 ... När så värdet efter något dygn dök upp i appen, lades detta värde till som nytt värde - appen flaggar alltså inte för att 2 exakt lika värden vid exakt samma tidpunkt finns i statistiken... [se skärmdumpar i fotoalbumet]

😠 (Ja, jag skriver än 1 gång:)
Om det nu ska finnas 1 app, ock denna ska synkas via bluetooth, vore det ju bra om detta fungarade DIREKT. Det är ju när jag tagit provet jag vill lägga till bild, insulinmängd o s v. Jag kanske inte riktigt kommer ihåg alla dessa detaljer nån gång, om några dygn när Contour.next One behagar tycka det är dax att synka. Vore ju även bra om alla värden som finns i Contour.next One flyttades över vid synkningen... [se skärmdumpar i fotoalbumet]

😣 Jag lever inte något jetset-liv på ett strandpensionat på Sicilien där kvällsvarden i form av frutti di mare börjar inmundigas, med obligatorisk förrätt, vid ½ 9-tiden på kvällen. Där sista efterrättsespresson serveras i ljumma nattbrisen först framåt 1 - ½ 2. Där jag försöker få med konstnären som inkvarterats på min våning är lika glad & full som månen. Där jag vid soluppgången tar mej an en kontinental frukost, vilken sent om sider övergår i lunch innan jag hunnit förflytta mej från bordet. Nej, jag har DIABETES. Jag äter frukost, lunch & middag + 2-3 mellanmål per dygn. Den längsta affärslunchen tar aldrig mer än 2 timmar i anspråk. Jag behöver inte måltidsintervall i mätaren på minst (!) 4 timmar.
Till detta kommer att den förvalda tiden inte går in automatiskt vid provtagning, utan här måste jag än en gång välja om det är före, efter eller inte alls måltid för att provet lixom ska ta sig igenom ock loggas även till appen ock inte bara stanna kvar i mätarens loggbok. Borde ju bara behöva ändras om det förvalda inte stämmer...Betyg: 3 av 5

undefined


undefined Kolla in mer på ContourNextOne.seDela Loggboken med Sjukvården

Då all information lagras i CONTOUR® CLOUD tycker jag att det borde vara enkelt att dela via cloud:en till vården. Att finna information om detta är dock inte det lättaste.
Jag har faktiskt inte lyckats ...
Då vi numera ju ska underordna oss GDPR i EU fungerar ju det tillvägagångssätt som används i Canada (se video nedan) inte så bra här (funktionerna finns dock i appen där det går att dela pdf- (stor fil) & CSV-fil (liten fil) via mail (se mail-texten som genereras nedan). Mailadressen som lagts i appen till DiabetesSköterskan följer dock ej med till mail-appen.

Hur jag ska få informationen via 🔃 Diasend, vilket används av Regionen Jönköping, till vilken jag erhållit Klinik-ID, lyckas jag heller inte få fram någon information om ...

🇨🇦

Konfidentiellt: Blodsockerdagbok bifogad
Avsändare: [Lennarrrts mail] Datum: idag 17:23
Bilagor: ContourDiaryReport.pdf (~630 KB)

Contour™ diabetes app

Hej, Lennarrrt har skickat dig sin blodsockerdagbok från den/de senaste 4 veckan/veckorna,
via CONTOUR™DIABETES-appen.
Rapporten har bifogats.
Denna kan ge dig viktig information och vara ett hjälpmedel nästa gång ni ses eller hörs.

Du har fått detta meddelande på grund av att du har utfört en åtgärd i CONTOUR™DIABETES-appen.
Du kommer inte att få reklam såvida du inte har valt att få dessa.
Kom 1 mail från ascensia.com med video på Svenska, men det hjälper ju inte i sak...


© Lennarrrt "MrZ" Olausson 2019 ~ för publicering av denna recension finns information här 🔗

www.ib2.se

 

GDPR
Z