Lavazza ¡Tierra!
#smartson #lavazzatierra

En dag kom det ett paket på posten från Smartson med ett paket Lavazza Tierra kaffebönor. Väl hemma öppnar jag paketet ock en ljuvlig mild doft av kaffe sprider sej i rummet. Min tankar går nästan direkt till perfekt rostat bröd…
Det nymalda kaffet sprider senare den karakteristiska Arabica-doften i köket. Nu är det dax för Moka-bryggning.

Lavazza Tierra som Moka Espresso:
Det nybryggda kaffet ger inte ifrån sej någon starkt doft. Smaken är mild, neutral kaffesmak med ett vattnigt “outro”. Kaffet framhäver dock smaken av det obligatoriska tillbehöret - Valrhona choklad.

Lavazza Tierra som LennarrrtLatte:
LennarrrtLatte består av 4-koppars Moka, 2 dl varm mjölk, ingefära, kanel, kardemumma, kryddnejlika ock en gnutta kakao.
LennarrrtLatten blir mild, ja tankarna går till chai med en kaffebas. Det som slår mej är att Lavazza Tierra, istället för att framhäva sej själv, framhäver smakerna av de tillsatta kryddorna.

Lavazza Tierra som Turkiskt Kaffe
Här slås jag av hur milt kaffet är. Turkiskt kaffe brukar ju vara STARKT. Det är ett “lent” kaffe, med en något vattnig “mellan-smak”, men en väldigt trevlig eftersmak. Klart intressantaste ock mest otippade upplevelsen av Lavazza Tierra.

Till protokollet:
Enligt min mening är Lavazzas Gran Aroma Bar som skräddarsytt till Moka Espresso ock det vatten vi har i södra vätterbygden (Jönköping). Lavazza Tierra är definitivt inget FulKaffe. Men det är nog lite för intetsägande för min smak, även om det som Turkiskt kaffe var en helt ny smakupplevelse. Kommer ändock att dricka det mesta av min Lavazza Tierra-påse som LennarrrtLatte av ren lathet. Ock jag föredrar, som sagt, Gran Aroma Bar från Lavazza, vilket detta test inte förändrat.

Betyg: 3 / 5
12 - 14 juni 2015#LavazzaTierra goes #Turkish #Hippie #Smurf #smartson #art af @mrsteolinda #photo af #Lennarrrt.se www.ib2.se

Ett foto publicerat av Lennarrrt (@lennarrrtolausson)


Lennarrrt "MrZ" Olausson

www.ib2.se

 

Z