Grupp/artist
LAIA Arkestra
Titel
LAIA Arkestra

Skivbolag / Distro
Pacaya Records

Genre
BarockFolkJazz

Format
CD
Utgivningsår
2015

Product Code:

LAIA01

The "Band":

Viktor Perdieus: tenor and soprano saxophone
Kristin Freidlitz - violin
Maria Jonsson - viola
Jenny Lierud - baroque cello
Filip Bagewitz - oud

Låtlista


1. Till Amina I
2. Prickiga vågor
3. Le Lit
4. Till Amina II
5. Probable
6. Pedra da Nuiva
7. Till Amina III
8. Kuttrande duvor
9. Samai Hijaz Kar

 

 

Något Barockt...


I en kyrka i Frankrike med en akustik som bara en kyrka från barocken kan ha, fick saxofonisten Viktor Perdieus en uppenbarelse - det är ju stråkar, oud ock saxofon det ska va’! Väl hemma tog Perdieus kontakt med oud-jazzaren Filip Bagewitz, som tyckte det lät som en kul idé. Kristin Freidlitz kom med violin ock Maria Jonsson med viola, ock så började improvisationssturkturerna ta form. Men något saknades. Det var för lite barock. Med Jenny Lierud ock hennes barock cello var LAIA Arkestra komplett. Efter turnerande i Sverige ock Belgien, med spelningar på allt från pubar till bergstoppar, släpps nu det självbetitlade debutalbumet på Göteborgsetiketten PACAYA.
Det är långsamma svävande lätt melankoliska ljudlandskap med doft av mellanöstern. Bagewitz’ oud minner stundtals om Dhafer Youssef, i hans lugnare, långsamma stunder. Det är stundtals meditativt, stundtals puttrar det lite lätt i bakgrunden.
Tyvärr når inte den magi kvintetten upplever när de spelar tillsammans mej genom högtalarna. Det blir mest likt en trevlig orientalisk ljudmatta hängande på väggen, som man bara passerar utan att notera den så mycket...


 

Kolla in mer på laiaarkestra.com

Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
www.ib2.sephoto af: Kristin Ladström


Z