Grupp/artist
lovedale
Titel
green sounds
Format
CD
Genre
Norsk huvudvärksJazz (på danska)
Utgivningsår
2012
Skivbolag / Distro

ILK Music

Product Code:

ILK187CD

The "Band":

Jesper Løvdal- Tenorsax, flute, clarinet
Nils Wogram - Trombone, melodica
Jacob Anderskov- Würlitzer, piano
Anders Mogensen - Drums

Låtlista


01. Trains and Bones and Planes
02. On Track, Off Time
03. Beneath The Blues
04. Landscape
05. Suite Green
06. Mefludica
07. Play
08. Wogram Avenue
09. Green Exit

 

 

Norsk HuvudvärskJazz på Danska

Lovedale firar nu 10 år som band med 4:e albumet 'Green Sounds'. Bassisten Jonas Westergaard har lämnat ock ersatts av tyske trombonisten Nils Wogram vilken de senaste 2 åren varit med på diverse livespelningar. Wogram var förra året med bl a på album med Nostalgia Trio & Simon Nabatov Duo. Jacob Anderskov, vilken i slutet av förra året släppte album med sitt Anderskov Accident, använder här sin Würlizter som stränginstrument. Med sen Lovedales begynnelse är gruppens grundare träblåsaren Jesper Løvdal, som vi även hört i Mårten Lundgren Quintet, ock slagverkaren Anders Mogensen, som vi, likt Anderskov, i Sverige sett i Kopasetic sammanhang.
Första spontana reaktionen från min sida när Green Sounds börjar snurra är att detta är en nedtonad version av Martin Küchens sextett 'Angles'. Visst är det vad jag brukar kalla huvudvärksjazz, där mycket händer mest hela tiden, men det är ett lugnare tempo. På 'Landscape' nästan ända ner till Thomas Köners Permafrostnivå.
Detta är ingen bakgrundsmusik. Green Sounds kräver att man lyssnar koncentrerat hela tiden. Men det är en välkomponerad platta, som ger många intressanta tonvinklingar för den som tar sej tiden...

 

 


Betyg: 4 / 5


Kolla in mer på ilkmusic.com   

Lennart ”Mr Z” Olausson
www.ib2.se

 
Z