FreeStyle LibreLink-App
från


Testresultat:
FreeStyle LibreLinkAPP
vs.
FreeStyle Lite Mätare
FotoAlbum på Google
Genom att trycka på respektive bild ock sedan på finner man kommentarer till varje bild
Använd enhet:
Samsung Galaxy Core SM-G361F med Android 5.1.1Först ett klargörande: Jag har tidigare aldrig testat / använt FreeStyle Libre Avläsare. APPen är alltså min första kontakt med FreeStyle Libre Sensor.

Det anlände ett paket från Abbott med lite FreeStyle Libre prylar. Dax att installera LibreLinkAppen i min Samsung Galaxy Core SM-G361F med Android 5.1.1. Efter gnäll om att NFC inte var aktiverat, samt 2 lååånga avtalstexter hade jag så ett konto till min nya app.
Hur kul är det att läsa det maskinvikta medföljande instruktionspappret med microtypsnitt? Nej, jag följer länken i välkomstmailet som jag fick vid skapandet av LibreLink-kontot… Men här kommer jag inte till nån hemsida med små korta instruktionsfilmer som jag förväntat mej. Ned i min dator tankas istället en pdf. Kul. Vänder mej till telefonen ock instruktionerna i APPen istället. Ingen film här heller, men betydligt bättre steg-för-steg-instruktioner. Abbott förväntar sig visst att alla användare av FreeStyle Libre klarar det skrivna språket utmärkt.
Efter att lydigt ha kontrollerat Sensorkoden tryckte jag så dit Sensorn på min vänstra arm. Vid appliceringen kändes ingenting. Aktiverade APPen, som började räkna ner. Plus för att nedräkningen även syns på låsskärmen. Minus för att det ska ta 60 minuter. Intressant detalj 1: “Steg 10: Kasta den begagnade sensorapplikationen och sensorförpackningen i enlighet med lokala föreskrifter.” - Öh, va? Är det EU:s föreskrifter, Landstingets (som för övrigt kallar sig Regionen där jag befinner mej) eller Kommunens eller… Dumpar väl allt i Övrigt Brännbart då…
Intressant detalj 2: I det maskinvikta instruktionspappret med microtypsnitt står på ett antal ställen att jag, för att bekräfta FreeStyle Libre resultatet ska genomföra ett fingerstickstest med en blodglukosmätere - Jag är alltså tvungen att HA en “vanlig” mätare OCK ha med mig den då FreeStyle Libre inte är … tillförlitlig?!?
Efter 30 minuter känner jag en svag molande värk i armen där sensorn sitter. Värken tilltar ända tills de 60 minuterna gått ock jag gör min första provtagning, då värken nästan helt försvinner. Lite molande värk kommer ock går, men jag känner det under hela testperioden...
Tar även prov med min FreeStyle Lite samtidigt för att se hur lika värdena är. Det är de inte. Lite visar 8,8 LibreAppen visar 10,8. Differenser mellan LibreAppen & LiteMätaren förekommer vid varje jämförelse jag gör, men ibland är det stor skillnad, ibland liten (0,1 som lägst - 2,8 som högst). Differensen är inte heller åt samma håll. Appen visar oftast högre värde vid höga värden, ock lägre värden vid låga värden.
Plus för APPen är att telefonen bara vibrerar vid provtagning i tyst läge.

Loggboken:

 • Bra tänkt med att det går att göra anteckningar i loggen, samt fylla i insulinintag m m
 • Med Måltidsraden är det bra med vilken typ av måltid man intar (t ex Frukost), men “Kolhydr. Gram” - där jag själv ska fylla i grammen - hur tänkte man här? Det vet väl inte jag! Sitter ju inte direkt i ett av de mer avancerade labben på Karolinska. Jag sitter vid matbordet ock ska äta. Här tycket jag nog ett textfält skulle finnas - går ju att fylla i nederst i anteckningsfältet, men där är väl tanken att jag bara ska fylla i övrig information som inte har något eget fält… Ock varför skriva in förresten? Varför kan jag inte tala in vad jag äter? Det är ju ändå 2016.

 • Att duscha, ock ta prov med FreeStyle LibreAppen direkt när jag duschat klart är inga problem.

  Vid borttagandet av Sensorn fick jag slita lite för att få bort den. Klistret var kletigt & blev kvar på skinnet. Huden var röd ock irriterad även 24 timmar efter borttagandet...

  Slutsats:
  Appen är bra ock genomtänkt.
  Sensorn... vet inte riktigt. Jag känner väl mest: Vad är det för fel på Nanorobotor (som man t ex skulle kunna injicera var 14 dag istället, så behövs ju bara 1 stick ock ingen nål intryckt under hela testperioden... Det ju ändå år 2016.)?

  Betyg: 4 [ Betyget gäller funktionerna i FreeStyle LibreLink-App ~ Sensorn & Diasend har inte betygsats. ]
  31 juli - 14 augusti augusti 2016

  Diasend:


  För att DiabetesAvdelningen ska kunna ta del av informationen i FreeStyle LibreLink-Appen krävs ett kostnadsfritt diasend® Personal-konto, som trots namnet, är funktionen för Patienten. Här ska man i steg 2 fylla i kön, vikt ock längd (jahaja), typ av diabetes samt diabetesuppkomstår. I steg 3 fyller man i Klinik-ID (HCP-ID), vilket jag erhållit från min DiabetsSköterska. För att få tillgång till Diasend måste ja, förutom att godkänna VILLKOREN (vem orkar läsa) även godkänna detta:
  Jag godkänner villkoren för diasend® Personal samt att Diasend AB hanterar mina personuppgifter i den utsträckning som är nödvändigt för att leverera beställd tjänst. Jag vill ta emot information om uppdateringar, inbjudningar till produkttester, nyheter, marknadsföringskommunikation och annan kommunikation som kan vara av intresse för mig.
  Nej, jag vill INTE ha reklam, men jag måste ju ha Diasend så…. (Hej SpamKnapp!). Men det är inte över än. När registrering är klar kommer:
  För att du ska kunna ladda upp din data till ditt diasend® Personal-konto måste du först ha installerat verktyget diasend® Uploader (kostnadsfritt) på din dator.
  Jag måste tydligen ha en kabel till min Andriodtelefon oxå enligt sidan för att överföring ska kunna ske. JAG HAR INGEN KABEL! Känns mobilt det här…
  Väl inloggad på Diasend ska man ange glukosmätarens Serienummer (?!?). Hittar ett serienummer i LibreLink-appen under “Om”. När jag fyller i detta i Diasend-formuläret vaknar en menuknapp till liv - Nya uppdateringar (Jul 2016) - pdf såklart. Allt på engelska. Enligt sidan ska jag trycka på “Connect app”, så ska allt funka (detta att LibreLink ska kunna användas i Diasend har, vad jag kunnat se, inte framgått tidigare någonstans). Väl inne på mitt Diasend-konto finns ej denna knapp. Här är ju allt på svenska, så även knapparna. Knappen heter nu helt plötsligt “Anslut app”. Detta går dock smärtfritt när jag hittat LibreLink i listan. Mycket väsen för ingenting...
  Nu har även Diasend en Andriod-App - diasend.. När jag mailar ock frågar Diasend-supporten om APParna kan / ska installeras tillsammans får jag till svar:
  Visst fungerar vår Android-app ihop med Libre. Du finner mer information om detta här: Visst fungerar vår Android-app ihop med Libre. Du finner mer information om detta här: (Japp, pdf igen)
  Inte för att jag blir klok på om APParna funkar tillsammans, men PDFen är ju instruktion på SVENSKA (!) hur jag kopplar ihop Diasend & FreeStyle LibreLink - precis vad jag sökt tidigare :)


  LibreLink är en mobil app, utvecklad och tillhandahållen av AirStrip. För att kunna använda LibreLink måste du registrera dig hos LibreView, en tjänst som tillhandahålls av Abbott & Newyu, Inc.

  undefined


    Kolla in mer på FreeStyleLibre.se
  Lennarrrt "MrZ" Olausson

  www.ib2.se

   

  Z