• Pearl River Bridge Mushroom Soya

  Pearl River Bridge Mushroom Soya, 500ml, är en mörk, halvtrögflytande soya där sältan är det första som framträder följt av en stark soyasmak med en beskare avslutning.
  Flaskan har ett bra snäpplock, som oxå gör att det inte rinner utmed sidorna. Mycket bra!

  Betyg: 3 / 5
  15 august 2012


 • Bong ~ Touch of Taste ~ Kalvfond - 4 tester

  Vid första avsmakningen konstaterade jag att Bongs Kalvfond är rätt salt.

  Första & andra testet blev därför att använda Bongs Kalvfond vid tillagning av Matkorn samt Mathavre utan att tillsätta salt eller andra kryddor. Detta fungerade utmärkt, gav bra smak ock lagom sälta. Dock har fonden en benägenhet att fastna i grytan, så det gäller att ha stålullen nära till hands ock inte vänta förlänge med att diska grytan.
  Tredje testet var i kryddstark ört-, skink- & makaronisoppa, som jag brukar göra nån gång per vecka. Här tyckte jag inte Bongs Kalvfond tillförde nåt märkbart, men som sagt denna soppa är väldigt kryddstark.
  Fjärde testet var att använda Bongs Kalvfond till drickbuljong. Vid dosering enligt flaskan (1msk = 1buljontärning) blev det bara vattningt. Men några matskedar till så kommer den karakteristiska kalvköttssmaken fram. Detta resulterade i en god salt kalvbuljong som jag varmt rekommenderar.
  13 november 2012


 • Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce

  Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce 300ml "En ljus soya som är sötare och mildare än den kinesiska. Passar bra till sushi, sashimi, miso soppa och som bordskrydda".  Börjar väl så där, med att plasten över korken går sönder efter att jag dragit 2mm. Mycke slita ock aj i fingret innan jag lyckats få bort plasten. Går betydligt bättre när jag ska dra bort inre förseglingen i korken.
  Vid testsmakning är Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce som utlovat sötare än Mrs Cheng's som jag sedan tidigare hade i kylskåpet, men den slående skillnaden var att den något bittra eftersmak som Cheng's har helt saknas hos Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce, där saltsötman är mycket väl avvägd. Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce är även starkare. Poäng till Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce.

  I maten
  Viltprinskorv från Ekbergs Chark, #Hva
  Ideal makaroner
  Rökt havssalt från St. Åkkerhult (Tomtabacken)
  Lime
  Soltorkade tomater
  Broccoli
  Devil's Mustard från Oil & Vinegar, #Jkpg
  ock rikligt med Pearl River Bridge Premium Japanese Soy Sauce som gifter sej bra med limen, ock de 2 blir de framträdande smakerna i anrättningen.


  #Smartson #SmartsonPearlRiverBridge #Soya #ljussoya #PearlRiverBridge

  ib2.se/rec/mat.htm
  15 april & 20 april 2014


 • Lennarrrt "MrZ" Olausson

  www.ib2.se

   

  Z