Grupp/artist
Serious Coffee
Titel
Serious Coffee

Skivbolag / Distro
Daion Recordings / Plugged Music

Genre
Filmisk Fusion Jazz

Format
CD
Utgivningsår
2015

Product Code:

DRCD005

The "Band":

Mike Stern – guitar
Mats Öberg – keyboards
Jonas Lindeborg – trumpet
Anders Johnsson – bass
Per Lindvall - drums
Karl Martin Almqvist – saxophone
Fredrik Björling – percussion
Andreaz Heden – piano
Lew Soloff – trumpet

Låtlista


1. Serious Coffee 07:58
2. Regnaska 06:19
3. Jack The Force 05:59
4. Alltid 07:05
5. The Rose 10:05
6. Goodbye Again 10:39

Total duration: 48:07

 

 

Alltid Seriöst Kaffe


Mina stora passioner i livet är (jazz-)musik & kaffe. Ock så, helt plötsligt, dyker ett egenbetitlat debutalbum med namnet Serious Coffee upp. Då är det självklart att det ger klara utslag på min radar.
När jag först ser vilka musiker som är med ock spelar på Serious Coffee - ett Dream Team, jag vill t o m kalla dem Nutida Jazzens Titaner - blir jag nästan lite skrämd. Kan det verkligen vara så bra som jag tror det är? Är mina förväntningar för höga? Men så ser jag vilka som skapat musiken - Mats Öberg & Andreaz Hedén - ock tänker att Nej! det här ÄR bra. Ock har de sedan tagit sej namnet Serious Coffee, ja då kan det ju inte vara dåligt. Inget kan gå fel!
...
Jag blir inte besviken.Serious Coffee är egentligen en trio bestående av Mats Öberg, Jonas Lindeborg & Anders Johnsson. Men så en dag sprang de än en gång på den legendariske gitarristen Mike Stern (japp just den Mike Stern som på 1970-talet spelade med Blood, Sweat & Tears. På 1980-talet var med i Miles Davis Live-band. Som 1993 utsågs till Best Jazz Guitarist Of The Year av läsarna och kritikerna i tidningen Guitar Player. Ock som varit studiomusiker åt bl a saxofonisten Stan Getz) i New York ock kom fram till att det vore kul att göra något tillsammans. Sagt ock gjort, Öberg satte sig ner med Andreaz Hedén ock plockade de bästa musikaliska kaffebönorna de kunde finna i sina inspirationssäckar, rostade dom över notbladsgaller ock malde dem med kirurgisk precision. Bryggningen gjordes av ett Dream Team, jag vill t o m kalla dem Nutida Jazzens Titaner - de tidigare nämnda musikerna inklusive Hedén på piano, men till dessa anslöts sej även trummisen Per Lindvall, saxofonisten Karl Martin Almqvist, samt slagverkaren Fredrik Björling. Till en av dessa musikaliska brygder hör vi även Lew Soloff:s trumpet ljuda för en sista gång, då han kort efter inspelningen lämnad denna värld för att vid Guds bord sitta ner ock smaka evighetens perfekta espresso.
Serious Coffee är ett harmoniskt, organiskt kaos - ja likt en massa fåglar, insekter ock djur i en susande skog - en kaosartad kakafoni som samverkar till en lugnande ljudmatta för oroliga storstadssjälar.
Serious Coffee är storslaget, mäktigt, vemodigt, filmiskt, rikt, fylligt ock ödesmättat med en perfekt gyllene crema.


 

Kolla in mer på seriouscoffeemusic.com

Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
www.ib2.se

Z