Grupp/artist
Sarah-Jane Summers
Titel
VIRR

Skivbolag / Distro
Eighth Nerve Audio

Genre
Väderkänsliga FiolImprovisationer

Format
CD
Utgivningsår
2017

Product Code:

8NERVE002

The "Band":

Sarah-Jane Summers - Fiddle & viola

All music by Sarah-Jane Summers

Recorded & mixing by Juhani Silvola
Mastered by Helge Sten.
FrontCoverPhoto by Sarah-Jane Summers
BackCoverPhoto by Andreas Ulvo
Design & ArtWork by Jonas H. Sjøvaag

Låtlista


01. Tirl 3:18
02. Onplast 2:04
03. Virr 4:04
04. Bost 1:25
05. Mirr 4:15
06. Aitran 4:05
07. Vender 2:41
08. Aisk 4:51
09. Katrisper 2:09
10. Aftak 2:05
11. Rissen 1:50
12. Unbrak 2:53

Se de olika titlarnas betydelse på Dictionar o the Scots Leid ~ DSL.ac.uk 

 

Fiol i alla väder


Är man som violinisten Sarah-Jane Summers född ock uppvuxen i de Skotska högländerna, ock numera bosatt på halvö i en Norsk fjord är det inte så konstigt att man släpper ett väderinspirerat improviserat soloalbum. Ock är man gift med Juhani Silvola som precis startat skivbolagsetiketten Eighth Nerve Audio är det ju inte heller så konstigt om detta album, kallat Virr, släpps som nummer 2 på detta bolag (etikettens första albumsläpp tidigare i år är ett soloalbum med gitarristen Silvola själv kallat Imaginary Archives vol.1: Ritual Music From Nameless Civilisations).
Spåret Aisk, fornskotskt ord för dimma, för mina tankar till Hildur Guðnadóttirs album - Without Sinking; både ljudligt & till grafiken på detta Hildurs konvolutet.
Mirr är en minimalistisk upplevelse som stundtals är lite gnissligt. Vibrationerna får mej att tänka på både Vilhelm Bromanders basiska utforskningsresa Oh Lord Give Me Strange från 2016 & ljudsamlingsalbumet An incomplete yet fixed idea med Tarab från sommaren 2017, vilket går igen även i andra spår på Virr.
Vender tycker jag är ett mer lättlyssnat ljudlandskap som för mina tankar till ett annat av Hildur Guðnadóttirs album - Saman; även här både ljudligt & grafiskt.
Virr är ett stycke intressant inblick i Sarah-Jane Summers just nu mycket aktiva musikkarriär. Blir intressant att höra vad som kommer efter islossningen in i det nyligen aviserade samarbetet med den kritikerrosade duon Bridget (Marsden - fiol) & Leif (Ottosson - accordeon)...


 

Kolla in mer på Sarah-JaneSummers.com

Lennarrrt ”Mr Z” Olausson
www.ib2.sephoto: Sarah-Jane Summers (FaceBook)


Z