Guds Plan ~ Vår Väg


  everlov
Everlöv Skogskyrkogård

Enligt boken Kristens Resa så finns 1 väg vi skall gå - Guds Väg, den smala vägen. Går vi utanför / vid sidan om hamnar vi fel.
~
Jag tror att Guds Plan är något annat - mer likt 1 urskogsdel på en Skogskyrkogård som enligt Planen någon gång i framtiden ska iordningställas till nån form av grav-/minnesplats.

Ingen vet idag när & hur det ska bli, men Planen är gravplats. Kistgravar, urngravar, minneslund, lanternor hängande i träden innehållande den avlidnes aska, stigar genom grönskan med gatstenar där QR-koder huggits in till minnessidor bland molnen, infällda organiska touchscreen i trädens bark som visar små filmer från de bortgångnas liv - detta får tiden utvisa - detta är vårt liv att utröna. När vi når vår grav, när vårt liv är slut, har vi nått vårt mål ock uppfyllt Guds Plan. Det är när vi börjar planlägga själva - här ska bli bostadsområde - då missar vi vårt mål - vi hamnar utanför Guds Plan.

Börjar vi skissa på en simbassäng bland träden på “vårt område” börjar Gud nog undra vad vi håller på med, men om vi kan förklara / motivera att detta minsann är en symbol för dopgraven, för att vi ska minnas vårt eget dop, där varje kakelplatta i bassängen representerar en gravplats ock har inskription om någon som redan nått målet & vunnit sin segerkrans - detta är helt enkelt 1 ny sorts begravningsplats som kan användas i vardagen för motion ock välbefinnande samtidigt som vi minner de som gått före & vår död & återuppståndelse i Kristus - där vi lixom får simma i minnenas hav - Ja då tror jag Gud blir glad - Det var en udda idé! Men det är ju helt klart i linje med Guds Plan, 1 plan jag utvecklat till något unikt - precis som Gud har tänkt det.

Här finns ingen blueprint, ingen stig är ännu utlagd / byggd - detta är vår uppgift, vårt liv.Bild & Text ©ºª Lennarrrt 2018 från Svenska Skogskyrkogårdar.se

  MrZ
www.ib2.se