Ångestgarderoben är 3kantig ock ej av glas. Glaset är blått. Himlen är grön. Trädens blad är cerisa. I denna värld lever sjökossorna. Deras ledare är Zmurrrk. Han lever sitt liv i en gammal rostig konservburk. Dessa sjökossor springer runt i denna konstiga värld under havsytan. De tuggar sjögräs nätterna i ända ock idisslar den samma medan de om dagen tar en tupplur. Tuppar finns dock ej i denna färgglada värld. Men guppisar finns det desto fler av. Val har de oxå. Dock inte om EU, Zmurrrk's ledarskap eller månvandrarnas subventionerade landningsbaser. Dessa val(ar) är mer blå ock brukar spruta vatten, likt en fontän, då de är glada ock livet med dem leker. Eller möjligtvis om en guppis, bakom den högra simfenan, dem kittlar.
I detta hav av färger, sjökossor ock guppisar finns en viss sorts varelser som lever enbart för att berätta sina små, sarkasmiska sagor för sin helt uttråkade publik. Dessa varelser kallas kort ock gott för storysar. En av de första sagor som storysarna får lära sig när de är små illgröna storybarn är gurkmixsagan "MyggOlja". Den lyder:
"Det var en gång en insulin som var ute ock gick ock blev överkörd av en ketchup. Då sa senapen: Nää, Jag kan inte mer för jag vill inte! ock så åkte han hem till korvkiosken i Sundsvall. Men det gjorde inget för Hans far hade en indigofärgad sparkdräkt."
I denna skummande värld av maneter, magneter, torskar ock guppisar finns även en långväga släkting till storysarna vars namn är shortysar. Till skillnad från storysarnas långa helt osammanhängande berättelser, är shortysarnas berättelser max 2 rader. Hur lång en rad är? Det kan vi inte gå in på här. Det är en helt annan story.
En shortys'-berättelse, som mer liknar citat, kan t ex låta: "många kossor små, gör bäckar få". Detta exempel är faktiskt mycket typiskt för shortysarna både kvalitativt ock kvantitativt.
 
Det var det!


© 13 April, 1995 by: Mr Z
? av: Lennart Olaußon
x: Vespa Prod.


  Z